19 jan 2011

Jan Cortzen: Polarparadiset – Et folk på kant med fremtiden

Posted by Steffen Fog

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Journalist og tidligere chefredaktør på Børsen, Jan Cortzen sætter kritisk fokus på Grønland i ny bog, der er resultatet af et nyligt ophold i Grønland, hvorunder han også har skrevet kritiske klummer i AG/Grønlandsposten. Han rejste med sin kone, der som antropolog blev ansat i Maniitsoq i forbindelse med forberedelserne til Alcoas gigantiske aluminiumssmelteværk.

Bogen indeholder ikke bare Cortzens egne betragtninger, men bidrager også med 33 andre personers holdninger om Grønland. I bogen kommer han ind på emner som erhvervsstruktur, offentligt ejede virksomheder, bloktilskud, politik, samfundsliv, turisme, uddannelse og sprog.

En af hans hovedpointer er, at Grønland har mange store problemer, men at en stor del af løsningen hedder: uddannelse, uddannelse og uddannelse.

Jan Cortzen: Den grønlandske drøm: Polarparadiset – Et folk på kant med fremtiden, 458 sider, udgivet af mediehuset Sermitsiaq AG.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.