3 jan 2013

Ricard Petersen og H.C. Petersen: Isortoq – Maniitsup Pequusivia

Posted by Steffen Fog

Isortoq

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Bag ved Maniitsoq i Vestgrønland ligger det vældige landområde Isortoq. Dette område har gennem alle tider været Maniitsoqs “spisekammer”, hvor man har gået på jagt, fisket ørreder og samlet bær – hver sommer – generation efter generation.

Ricard Petersen og H.C. Petersen har sammen skrevet denne grønlandsksprogede bog om Isortoq, om områdets egenart, om de mennesker som har benyttet området etc. og om den kultur, som det rige spisekammer har givet næring til.

Bogens gode kortmateriale er forsynet med mange navne, som man ikke finder påi Kort- og Matrikelstyrelsens kort over området. Det er de navne, som områdets brugere gennem generationer har brugt om de forskellige fjelde, dale, søer osv. Bogen er også rigt forsynet med interessante fotos.

Ricard Petersen og H.C. Petersen: Isortoq – Maniitsup Pequusivia, kr. 158 kr. Forlaget Atuagkatt.

Comments are closed.