21 mar 2013

Monica Kristensen: Den døde i Barentsburg

Posted by Steffen Fog

De døde i Barentsburg

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Sysselmandsbetjent Knut Fjeld bliver kaldt til den russiske mineby Barentsburg på Svalbard for at efterforske et ulykkestilfælde. Men det, der skulle have været en rutineopgave og en dagstur med helikopter, bliver en uventet nedstigning i et fremmed samfund, hvor han hurtigt kommer til at føle sig alene, fanget og forfulgt.

For Knut Fjeld er Barentsburg en gåde. Han forstår ikke de mennesker, der bor her, han ved ikke, hvad de forventer af ham, og han får snart mistanke om, at han kun er en brik i et dystert spil, som andre har lagt til rette for ham.

En stemningsladet skildring af et lukket samfund – og en ganske medrivende krimi.

Dertil er bogen inddirekte et godt indblik i det konfliktfyldte norsk-russiske forhold omkring dette arktiske interesseområde.

Monica Kristensen: Den døde i Barentsburg. 292 sider, 299 kr. Forlaget Sohn. Udkom den 28. februar 2013.

Køb bogen (klik her)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Subscribe to Comments

One Response to “Monica Kristensen: Den døde i Barentsburg”

 1. Hej Steffen,

  Jeg har loyalt udspredt din omtale af Den døde I Barentsburg.

  Men helt privat kan jeg ikke dy mig for at nævne, at jeg læste bogen forrige år, da jeg var på Svalbard – og i Barentsburg. Og jeg må erkende, at jeg syntes bogen umærker sig ved at være den dårligste bog, jeg nogensinde har læst. Amatøragtigt skrevet og forrygende kedelig. Men der er jo bare min mening Vink

  Høj hilsen Per

  Jeg vedhæfter lige lid billeder fra Barentsburg

   

  per-danker@post.tele.dk