10 maj 2013

Yrsa Sigurdardottir: Jeg skal huske dig

Posted by Steffen Fog

jeg_skal_huske_dig-yrsa_sigurdardottir-22277699-4020425396-frntl

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Handlingen er sat i den kolde, forrevne, uforudsigelige men også smukke og betagende islandske natur. Her blander Yrsa Sigurdardottir forbrydelse og overtro i en fortælling, som vil skræmme selv den mest forhærdede krimilæser. En sand gyser, delvist baseret på en sand historie.

Den gnaskende lyd er begyndt igen, sammen med en ulækker, udefinerbar lugt. Lugten kunne bedst beskrives som en blanding af tang og råddent kød. Stemmen taler igen, men nu lidt højere og mere klart: “Du må ikke gå. Du må ikke gå endnu. Jeg er ikke færdig”. I en isoleret by på Islands vestfjord, er tre venner gået i gang med, at renovere et forsømt og forladt hus. Men snart opdager de, at de ikke er alene i huset. Noget vil have dem til at forsvinde, koste hvad det vil.

En ganske medrivende gyser, som man ikke skal læse i et alt for mørkt hus og ikke alene. Historien udspiller sig i en blanding af gru, thriller og nordatlantisk natur.

Yrsa Sigurdardottir: Jeg skal huske dig. 363 sider. 299 kr. Lindhardt & Ringhof. Udkom i marts i år (2013)

Køb bogen (klik her)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.