22 aug 2013

Iben Mondrup: Store Malene

Posted by Steffen Fog

Store Malene

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

En kort lille roman, med Grønland som scenen og emne.

Af plusser kan nævnes, at bogen afslører en stærk og grundig iagtagelsesevne hos forfatteren. Af minusser kan nævnes en nærmest pornografisk tilgang, som kan virke lidt påklistret og overspændt. Dertil er handlingen sine steder meget mærkeligt – nærmest absurd. Ikke på den gode måde. Læseroplevelsen er noget blandet.

For den Grønlandskyndige læser er det meget sjovt at læse en roman, som benytter sig af kendte lokaliteter og detaljer, især omkring Nuuk.

Men alt i alt ikke en bog, som stormer ind på min bogreol.

Om forfatteren:

Iben Mondrup er vokset op i Grønland, er billedkunstner, forfatter, kurator samt cand. phil. i kunstteori og formidling. Oprindeligt uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, kandidatgrad i 2003. Desuden har hun været en tur forbi eskimologi og arktiske studier på Københavns Universitet.

Iben Mondrup har tre romaner bag sig. Den første Ved slusen udkom i 2009 på forlaget milik publishing. I 2012 udkom hendes anden roman En to tre – Justine på Gyldendal, og den tredje roman er så efterfølgeren til En to tre – Justine, nemlig Store Malene.

Iben Mondrup: Store Malene. 2013. 160 sider. 250 kr. Gyldendal. Udkom 23. maj i år (2013).

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.