11 nov 2013

Udstilling: Life at the Edge

Posted by Steffen Fog

Køb bogen her (klik)

poster_grl_CEG_8335_A4

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

I dag indleder Grønlandsfotografen Carsten Egevang sin udstillings-turne i Grønland med fotos fra bogen Life at the Edge, som tidligere er blevet anmeldt her på Arktiske Anmeldelser.

Life at the Edge er en fotoudstilling, der skildrer livbetingelserne omkring Grønlands mest isoleret by Ittoqqortoormiit. Udstillingen rummer 28 sort/hvid billeder taget over en 10-årig periode i og omkring Ittoqqortoormiit.

Byen udgør udkanten af, hvor man finder menneskelig beboelse i det særdeles tyndbefolkede Østgrønland. Nærmeste beboede område findes 800 km. mod syd, og nord for Scoresbysund starter verdens største Nationalpark. Indbyggerne i det isolerede Scoresbysund lever samtidig på kanten materielt. Forsyninger fra omverdenen til byen er yderst sparsomme, og fangst har her en større rolle, end de fleste andre steder i Grønland. Indbyggerne i Scoresbysund lever også på kanten i en anden forstand – nemlig iskanten. Ved mundingen af verdens største fjord, Scoresby Sund, forekommer iskanten halvdelen af årets måneder. Denne overgangszone mellem fast is og åbent vand er overordentlig biologisk vigtig, og danner grundlaget for store dele af områdets dyreliv.

Carsten Egevangs udstilling fortsætter tendense med sort-hvid fotos fra Grønland, som senest er blevet aktualiseret med Mads Forchhammers bog Zackenberg – on the edge of winter, som Arktiske Anmeldelser anmeldte forleden dag.

Udstillingen starter i kommunekontoret i Maniitsoq i dag mandag den 11. november og fortsætter i 2014 efter følgende plan:

Sisimiut Museum januar 2014
Qaqortoq Museum marts 2014
Paamiut Museum maj 2014
Katuaq i Nuuk juli 2014
Ilulissat september/oktober 2014.

Se mere om Carsten Egevangs udstilling ved at klikke her.

Køb bogen her (klik)

Se en promoveringsvideo for bogudgivelsen Life at the Edge her:

Carsten Egevang er honoreret i flere internationale fotokonkurrencer, heriblandt den prestigefyldte BBC Wildlife Photographer of the Year. Se mere om Carsten Egevang og hans øvrige fotos her

_MG_4621_120_80

CEg_MG_4526_120_80

Køb bogen her (klik)

Comments are closed.