19 dec 2013

Bodil Davidsen: Mit grønlandske liv – 50 år som sygeplejerske

Posted by Steffen Fog

Forside

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Bodil Davidsen er uddannet sygeplejerske fra Roskilde Sygehus i 1959, og tog få år efter sin færdiguddannelse til Grønland, hvor hun har boet siden.

I denne hendes selvbiografi følger vi hende under uddannelsen og et livslangt ophold i Grønland fra 1961 og frem. Allerede året efter ankomst blev Bodil Davidsen grønlandsk gift og herefter lærte hun om livet som fangerkone i bygden Qassimiut i Sydgrønland.

Siden fulgte en række år som fangerkone og sygeplejerske, dels på østkysten dels på vestkysten. Sin længste ansættelse har hun haft i Ilulissat, hvor hun fortsat bor tæt på sine børn og børnebørn.

Det bliver til 50 år med spændende, morsomme og dramatiske oplevelser i Grønland, ligesom vi får en personlig beskrivelse af udviklingen i det grønlandske sundhedsvæsen.

Gennem denne interessante livslange fortælling får vi indsigt i en varme og et livsmod, som er ganske gribende og inspirerende. Samtidig er Bodil Davidsens fortælling om sit lange liv i Grønland et fantastisk tidsbillede og en interessant indsigt i livet gennem tiderne de mange forskellige steder Bodil Davidsen har boet i Grønland.

Gennem Bodil Davidsens optik får vi en god beretning om dengang og nu. For samtidig med, at man får fortalt noget specifikt om Bodil Davidsens liv og hendes families liv, får man også en fortælling om Grønland og livets vilkår i Grønland generelt.

Endelig får man indsigt i en livsklog kvindes varme møde med livet i Grønland og en fantastisk familie! Hvis man er i tvivl om, hvad menneskeligt sammenhold, menneskelig styrke, visdom og varme er, så læs denne bog!

Køb af bogen:
For bosiddende i Grønland: Bodil Davidsen, bodildavidsen@hotmail.com
For bosiddende i Danmark: Forlaget Nunataq, bhyhne@gmail.com

Bodil Davidsen: Mit grønlandske liv – 50 år som sygeplejerske. 2012. 130 sider. 198 kr. Bodil Davidsen forlag.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.