7 aug 2014

Mads Peder Nordbo: Thuleselskabet

Posted by Steffen Fog

Thuleselskabet

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Ingrid Fog, Arktiske Anmeldelser.

Thuleselskabet er en selvstændig fortsættelse af Mads Peder Nordbos debutroman Odins Labyrint. Det er en videnskabs krimi, der indeholder en meget spændende fortælling om hovedpersonen, Mathias Hviid, der som runeforsker tilkaldes for at hjælpe med opklaringen af et mord, hvor der i ofrets hud er indristet runer.

I bogen fortælles om Odin og Thor og Asa troen. Om runesten og inskriptionerne på Jellinge stenene og Glavendrupstenen. Og efterforskningen trækker tråde tilbage til Nazitiden og Himmlers tro på den ariske races overlegenhed og ret til verdens herredømmet. Og der fortælles ikke mindst om det okkulte selskab “Thuleselskabet”, der eksisterede i 1930’erne.

Krimien tager afsæt i børn fra de nazistiske børnehjem, hvor der blev foretaget uhyggelige forsøg på børnene for at udvikle det ariske overmenneske. Fortællingen rummer også elementer af religions- og sprogforskning og fortællingen om folkevandringerne fra Kaukasus og udbredelsen af de tidlige religioner gennem hele Mellemøsten, Fjernøsten og til Europa.

I alle disse religioner anvendes Svastikakorset som et helligt tegn. I dag kender vi det mest som hagekorset.

ANNONCE:

Mathias Hvid er efterforsker, men han er også stærkt involveret i fortællingen, da forbryderen mener, at Mathias er en værdifuld efterkommer af Odin og dermed arisk overmenneske. Fortællingen bringer os rundt i verden efter runesten og nazi-hospitaler. Vi rejser med fortællingen fra England til Danmark, Tyskland, Skotland og Grønland.

Man oplever, at der anvendes virkelige steder og historiske minder, hvilket øger spændingen og får fortællingen til at virke troværdig. Anvendelsen af videnskab og virkelighed, kan lede tankerne hen på Dan Brown. Det opleves tydeligt, at forfatteren selv er udannet runeforsker og sproghistoriker.

Samlet set er bogen utrolig spændende og medrivende og kan varmt anbefales. Bogen er en andendel af en trilogi, men den kan sagtens læses alene. Enhver læser vil dog glæde sig til sidste del af trilogien

Mads Peder Nordbo: Thuleselskabet. 2014. 299 kr. Lindhardt og Ringhof.

Køb bogen (klik her)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.