14 aug 2014

Hjalmar Dahl: … fordi vi lever – om bøsser og lesbiske i Grønland

Posted by Steffen Fog

Fordi vi lever

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

“… fordi vi lever” er en bog om livsvilkårene for bøsser og lesbiske i Grønland. Selv om synet på homoseksuelle har ændret sig med tiden til det bedre og mere tolerante, er der stadig lang vej igen i Grønland. Bogen indeholder ni ærlige, åbne og meget personlige livshistorier. Undervejs giver Hjalmar Dahl et indblik i den politiske, juridiske og religiøse udvikling om homoseksuelles rettigheder og samfundsforhold i Grønland. I “… fordi vi lever” fortælles på godt og ondt om at være homoseksuel i Grønland.

Om forfatteren:
Hjalmar Dahl er født 1951 i Qaqortoq i Sydgrønland. Han er oprindeligt uddannet pædagog med efteruddannelse i kommunikationsjournalistik. Hjalmar Dahl har i flere år været bestyrelsesmedlem i ICC (Inuit Circumpolar Conference) og er derudover formand for Grønlands Råd for Menneskerettigheder. Hans første bog, Aasivik – Inuit isumasioqutigiiffiat, udkom i 2005

Hjalmar Dahl: … fordi vi lever – om bøsser og lesbiske i Grønland. 2014. 249 kr. milik publishing

Køb bogen (klik her)

Findes også på grønlandsk – se her (klik)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.