23 sep 2014

Jens Gregersen: Arktisk Sommer

Posted by Steffen Fog

Arktisk Sommer

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

En virkelig lækker og flot bog, der, som noget meget sjældent, formår at formidle noget af den mystik og stemning, som den arktiske natur kan sætte alle os ramt af den arktiske bacille i. Hvad er det, som gør, at vi drages mod Arktis igen og igen? Hvorfor kan vi ikke få nok af Arktis? Hvorfor er det, at ethvert besøg i Grønland eller andre arktiske egne ikke mætter, men i stedet giver en sult efter endnu mere? Jens Gregersen er i denne kunstneriske bog på vej til at give et svar. Det er flot!

Med billeder og ord fortæller Jens Gregersen om sine rejser til og arbejder i de arktiske egne. De første rejser gik til det nordlige Skandinavien for 15 år siden. Senere har han besøgt Nordøstgrønland, Alaska, det nordlige Canada og Sibirien – sidstnævnte hele seks gange.

Formålet med turene har dels været en kunstnerisk udforskning af Arktis, dets farver og stemninger, dels videnskabelige undersøgelser af det arktiske fugleliv. På alle rejserne har Gregersen udarbejdet et stort antal akvareller og ført dagbog – et rigt udvalg af begge dele indgår i bogen.

En dejlig bog at få i hænderne. Boghåndværket er i top: En hardback-sag med gedigen layout og flot bogtryk af akvarellerne. Allerede på første side kan man mærke den arktiske luft og dufte urterne i fjeldet!

Jens Gregersen: Arktisk Sommer. 2014. 400 sider. 299 kr. Gyldendal. Udkommer i dag (23. september 2014)

Køb bogen (klik her)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.