12 nov 2014

Flemming Jensen: Fandens til fangstmænd

Posted by Steffen Fog

FF-plakat1-e1393410874758

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Nu kan man opleve Jørn Riels skønne skrøner på teater. De skønne, gakkede, vittige og livskloge skrøner, som på så forunderlig vis fortæller en masse om de persontyper og den skønne galskab, som Grønland på en dejlig måde bringer frem i godtfolk.

Kendere af skrønerne véd, hvad jeg mener. Og alle I andre kan lige så godt se at komme i gang med skrønerne. For der er så meget kærlighed til Grønland og indsigt i grønlandske forhold og, hvad Grønland gør ved folk, i Riels skrøner.

01

Nu kan man opleve skrønerne på teater. Det er ingen ringere end manden bag “Vejledning i sælfangst” og “Imaqa” og naturligvis tv-julekalenderen fra Uummannaq “Nissebanden i Grønland” – vores alle sammens Flemming Jensen, der står bag. Han har fortolket skrønerne til teater – og jeg kunne ikke ønske mig, at nogen anden skulle gøre det. Med Flemming Jensen véd man, at skrønerne vil blive fortolket med ømhed, omsorg og med den der helt helt specielle Flemming Jensen’ske glimt i øjet, som bare er så befriende og samtidig uhyre uhyre livsklogt.

Jeg har altid holdt meget af Flemming Jensens værker, både hans bøger og teaterstykker – fx hans geniale fortolkning af samtiden i teaterstykket ”Spindoctor” for nogle år siden.

Og jeg har varmet mig ved, at en mand med dét vid og dén skarpe skarpe iagttagelsesevne kombineret med en super stor kreativ kraft til at omsætte det iagttagede til spidse kommentarer eller spidsfindige pointer, samtidig er en mand, der som jeg, holder så meget af Grønland og har tabt sit hjerte et sted deroppe – for vores begges vedkommende – nord for polarcirklen.

Og så gør det ikke noget, at en af mine andre idoler, dygtige Waage Sandø, også medvirker.

02

At det Flemming Jensen’ske univers her smelter sammen med det grønlandske univers er en herlig ting, og derfor er jeg rigtigt glad for, at jeg har set det her stykke. Holder du af Grønland og af Riels skrøner vil teaterstykket også være noget for dig!

Men det er ved at være sidste chance. Skynd dig, hvis du skal nå at få en billet!

Flemming Jensen: Fandens til fangstmænd
Indtil 20. november 2014
Teatre over hele Danmark

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.