7 jan 2015

Mike Magidson: Inuk

Posted by Steffen Fog

Filmplakat Inuk

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

En storslået, poetisk og prisvindende film optaget i en af mine yndlings-egne af Grønland, Uummannaq og omegn, hvor jeg har opholdt mig en del og rejst til igen og igen, kan nu ses i biografer i Danmark.

Den mest prisvindende grønlandske film nogensinde er instrueret af Mike Magidson, der har skrevet manuskript i samarbejde med den franske antropolog Jean-Michel Huctin og Ole Jørgen Hammeken, som også optræder på rollelisten, faktisk som en af hovedrolleindehaverne.

Filmen handler om en ung mand, der vokser op i Nuuk hos sin alkoholiserede mor og voldelige stedfar. Han drømmer om at danne et rockband, men sendes i stedet i familiepleje i Uummannaq i Nordgrønland.

Filmen viser ikke bare storslåede naturscenerier, som man kun finder dem i Grønland – her er der ikke brug for filmtricks – den viser også storslåede mennesker og de dybder og kringelkroge, som menneskesindet rummer. Den her film viser ikke bare noget stort om Grønland, men også noget stort om de mennesker, som bebor Grønland, og noget stort om mennesker i al almindelighed.

Inuk
I biografer over det meste af landet.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.