19 feb 2015

Sue Flood: Cold Places

Posted by Steffen Fog

Cold places

Køb bogen (klik her)

Anmeldt af Andreas Knudsen, Arktiske Anmeldelser.

Sue Flood er én af BBC’s bedste fotografer og specialiseret i naturfilm i de kolde egne, og i bogen Cold Places kan man nye nogle af hendes bedste billeder fra Arktis og Antarktis. Uanset om der er tale om close ups, landskab eller vidvinkel er kvaliteten fremragende.

Som udgangspunkt holder Sue Flood sig til naturens egne farver og skygger og lader dem tale for sig selv. Enkelte gange vælger hun som den professionelle fotograf, hun er, at bearbejde billederne og give dem en mere poetisk udstråling.

Korte og præcise tekster giver et dybere indblik i dyrelivets mange facetter, og lejlighedsvis fortæller Sue Flood om, hvorfor hun valgte at tage et bestemt billede med i bogen og sådan en halv sætning lader ane en lang historie bag sig.

BBC’s naturprogrammer har et godt ry og ses af naturelskerene verden over. Sue Flood er én af dem, og hun bidrog i 11 år til dens berømte serier ”Planet Earth”, David Attenboroughs ”Life of Mammals” og ”The Blue Planet.” Siden da har hun arbejdet om freelancefotograf og naturvejleder.

I løbet af årene er Sue Flood blevet hædret med forskellige priser for sine film- og fotooptagelser. Desuden er hun aktiv på de sociale medier og som foredragsholder. Hendes foredrag er en oplevelse at overvære, fordi hun mestrer den særlige britiske måde at kommunikere på: Hun er seriøs, samtidig med, at hun er morsom.

Sue Flood: Cold Places. 2011. 159 sider. 299 kr. New Sue Publishing

Køb bogen (klik her)

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.