26 feb 2015

Sådan bruger du “tags” og “tag-clouden” i Arktiske Anmeldelser

Posted by Steffen Fog

Tag-cloud Tags

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Her hos Arktiske Anmeldelser bliver alle anmeldelser og andre indlæg “tagget” dvs. markeret med forskellige emne-ord, der beskriver indlæggets emne og indhold. Emne-ordene findes nederst i alle anmeldelser.

Finder man en anmeldelse og dermed en bog, som man synes om, kan man klikke på et af ordene i anmeldelsens emne-ordsliste nederst i indlægget på det emne-ord, som bedst beskriver ens interesse. Dermed vil man få vist andre anmeldelser og dermed bøger om samme emne.

Emne-ordene danner dertil blandt andet også baggrund for den “tag-cloud” eller på dansk “emneords-sky”, som man finder ude i højre spalte lidt nede af siden.

Med tag-clouden er der muligt at finde anmeldelser og dermed bøger, som beskæftiger sig med et bestemt emne. Prøv for eksempel at trykke på emne-ordet “Klimaforandringer” i tag-clouden. Dermed vil man få alle de anmeldelser, som omhandler klimaforandringer. På samme måde med alle de andre emne-ord i tag-clouden.

Størrelsen af emne-ordet i tag-clouden indikerer, hvor mange anmeldelser, der er om det pågældende emne. Jo større ord, jo flere anmeldelser.

Både tag-clouden og emne-ordslisten nederst i indlæggene er illustreret med eksempler ovenfor.

Comments are closed.