16 mar 2015

Tiina Itkonen: Avaanna

Posted by Steffen Fog

Avannaa

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Her er en endnu en skøn bog fra den kendte arktiske fotograf Tiina Itkonen. Og hvilken bog!

Mit hjerte smelter, når jeg ser billederne i denne bog fra Uummannaq. De formidler så godt det sted, som jeg har så kær. Og jeg længes tilbage til alle de gode stunder, jeg har haft i Uummannaq. Og billederne fra det isfyldte hav ved Qannaq betager mig, så jeg må sidde og stirre på billedet i flere minutter – ja, jeg ved ikke hvor længe, jeg kigger – for jeg mister tiden.

Foto: Tiina Itkonen

Foto: Tiina Itkonen

Ingen bog kan gengive Grønlands storhed og skønhed og det følelsesregister, man kan gennemleve i Grønland. Men Itkonens bog kommer tæt på at antyde det. Og dét er en ganske stor bedrift og ret usædvanligt.

Denne bog bevæger mig!

Tiina Itkonen: Avaanna. 2014. Kehrer Verlag

Foto: Tiina Itkonen

Foto: Tiina Itkonen

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.