9 apr 2015

Film: Idealisten

Posted by Steffen Fog

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med brintbomber ned på havisen nær Thule. Den danske regering meddeler, at ulykken ikke giver anledning til bekymring i forhold til amerikansk krænkelse af dansk suverænitet og atomvåbenpolitik.

Episoden er et eksempel på, hvordan en befolkning i et demokratisk kongerige som det danske tilsyneladende bliver ført bag lyset, når der er tale om storpolitik. At befolkningen ikke får den reelle sandhed om, hvorvidt der er atomvåben i Kongeriget og om, hvorvidt dansk suverænitet og atomvåbenpolitik er blevet krænket af amerikanerne.

Se filmen om dette sorte kapitel i Danmarks demokrati-historie og det dansk-amerikanske forhold.

Man kan i øvrigt ikke lade være med at tænke på, om præmieredagen 9. april er valgt med vilje, når der her er tale om våben og krigsmaskineri, altså om det er en slags kommentar med den valgte dato.

Idealisten. 2015. Præmiere i dag (9. april 2015) i biografer over hele landet.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.