22 nov 2015

Matisse og maskerne

Posted by Arktiske Anmeldelser

Anmeldt af Anders Andreasen, Arktiske Anmeldelser.

Du kan lige nå det, hvis du er hurtig. Frem til næste søndag – den 29. november – er der på Ordrupgaard nord for København en unik udstilling af Matisses forhold til eskimoerne.

Men udstillingen er nok mest for Matisse-fans og ikke så meget for fans af Arktis.

Med andre ord: Gå ind og se udstillingen for det Matisse, der er i den – ikke for det, Arktis der er i det. For sidstnævnte er lidt tyndt. Det vil sige: Gå ind og se udstillingen, hvis du er vild med Matisse og også gerne vil se denne hans arktiske vinkel. Men hvis du primært går efter udstillingens arktiske indhold og primært er interesseret i Arktis og sekundært i Matisse, vil du måske blive skuffet. Udstillingen handler nemlig meget om Matisse og meget lidt om Arktis.

Og så en personlig mening om de eskimo-ansigter, som Matisse har lavet og som udstillingen centrerer sig omkring. Altså de er da meget sjove, men hvad ansigter af inuit angår, så når Matisse slet ikke Moltke til kamikkanten! Sidstnævnte har da også – som det nok er læserne af Arktiske Anmeldelser bekendt – sat fod i Arktis – det gjorde Matisse aldrig.

Matisse og eskimoerne
Åben frem til 29. november 2015
Ordrupgaard

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Subscribe to Comments

One Response to “Matisse og maskerne”

  1. Ovennævnte betragtninger om udstillingens arktis-del er nok meget rammende; men hvad ansigter angår, synes jeg, at ingen har gjort det bedre end Gitz-Johansen.

     

    Harald Rothe