13 dec 2015

Ole G. Jensen: Det grønne Grønland – Kujalleq

Posted by Arktiske Anmeldelser

Det grnne Grnland - Kujalleq - Ole G. Jensen

Anmeldt af Anders Andreasen, Arktiske Anmeldelser.

En flot bog om en af de flotte egne i Grønland, som mange har stor kærlighed til, og som adskiller sig særegent fra andre egne af Grønland

Jeg synes, at billederne er interessante, fordi de på en god måde beskriver forskellige lokaliteter i Sydgrønland, men jeg synes samtidig, at billederne lader noget tilbage at ønske mht. æstetisk og teknisk kvalitet, kunstnerisk værdi osv.

Læs også: Life at the edge

Billederne er med andre ord under niveau, og matcher ikke det niveau, som Ole G. Jensen ellers står for, når han udgiver bøger. Bilederne er ganske enkelt ikke på højt niveau: Både teknik og motiver halter. Teknik fordi farverne ikke er klare nok, de gengiver ikke de klare farver, som man oplever i Grønland i virkeligheden. Billederne er matte og farvedybden er for ringe. Måske er det trykketeknikken, der halter, men resultatet er at billederne ikke giver en retvisende fremstilling af farverne i Grønland..

Dertil er fotografens kreativitet fx mht. billedbeskæring, motivudvælgelse og teknisk højde ikke god nok. Der er nogle steder også tale om, at billederne er ude af fokus, ligesom der nogle steder har været for lang lukketid.

Læs også: Zackenberg

Motivvalget synes jeg også halter, og det undrer mig, at disse motiver er valgt.

Der burde have været en billedredaktør ind over udgivelse, som inden tryk kunne have luget ud i og redigeret billederne med hård hånd. Og som kunne have sikret trykkekvaliteten.

Ole G. Jensen: Det grønne Grønland – Kujalleq. 2015. 141 sider. 299 kr. milik publishing

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)

Comments are closed.